Hoppa till innehåll

Branschgalan Retail Awards 2024 genomförs på Berns Salonger den 2 oktober. Nu kan vi presentera finalisterna i alla kategorier. Här är hela listan!

retail-awards-2024.jpg

Nu har våra skickliga jurygrupper, som består av experter från olika delar av handeln, landat i vilka företag, satsningar och personer som gått till final i årets Retail Awards. Stort tack till alla som lämnat in sina nomineringar.

Stort grattis till alla finalister! Retail Awards är alltid en av årets stora höjdpunkter. Att få inspireras av, och hylla Handelslandet Sveriges starkast lysande stjärnor under festliga former är särskilt viktigt i tuffa tider, vilket präglat delar av branschen under de senaste åren. Jag ser fram emot att träffa finalisterna den 2 oktober.
Sofia Larsen
vd på Svensk Handel

Totalt är det nio priser som kommer att delas ut under kvällens gång. Tidigare vinnare inkluderar välkända företag som Chimi, Djerf Avenue och Clas Ohlson.

Här hittar du finalisterna i alla kategorier, klicka på respektive kategorirubrik för att läsa mer:

Årets butik

En butik som lyckas kombinera sortiment, utformning och kundservice i världsklass förtjänar sin plats i rampljuset. Priset Årets butik har instiftats för att främja enskilda butiker som i stark konkurrens arbetar kreativt och framgångsrikt med sitt butikskoncept.

  • AM-Store, Stockholm

  • Lexis papper, Lund

  • Science Fiction Bokhandeln, Stockholm

Årets digitala satsning

Handelns företag är idag viktiga spelare i den digitala utvecklingen och tar ständigt nya kliv framåt. Årets digitala satsning tilldelas ett detaljhandelsföretag som tagit ett stort steg på sin egen digitala spelplan. Priset kan delas ut till allt från rena e-handelsföretag och stora detaljhandelskedjor till mindre aktörer.

  • Lindex

  • Ninepine

  • Willys

Årets hållbarhetssatsning

Företagen inom handeln som inspirerar och tar nya hållbara initiativ blir allt fler. Årets hållbarhetssatsning går till det detaljhandelsföretag som flyttat fram sin position och som inspirerar andra detaljhandelsföretag att arbeta mer med hållbarhetsfrågorna.

  • Elgiganten

  • Flügger Färg

  • Plick

Årets internationella expansion

Med en uttalad strategi för internationell expansion och som framgångsrikt intagit nya marknader, riktar sig priset Årets internationella expansion till både nya uppstickare och etablerade detaljhandelsföretag som nyligen ställt in siktet på global expansion.

  • Eton

  • Maurten

  • RevolutionRace

Årets tillväxtföretag

Med rätt grogrund och näring kan ett företag växa snabbt, blomma ut och nå en positiv lönsamhetsutveckling. Årets tillväxtföretag är en butik eller ett detalj- eller partihandelsföretag som sticker ut och påvisar en bättre tillväxt än branschen i övrigt. Priset har skapats för att främja snabbväxare eller stjärnskott inom handeln.

  • Klättermusen

  • OAS

  • TOTEME

Årets logistiklösning

En fungerande och effektiv logistik håller vägbanan fri för handelns alla företag. Kreativiteten och innovationskraften hos företagen är enorm på området och utvecklingen går rasande fort. Årets logistiklösning tilldelas ett detaljhandelsföretag som håller tempot uppe, visar en hög grad av kundnytta och nytänkande, som nyttjar teknik för ökad effektivitet i sin flödeskedja som påverkar verksamhetens konkurrenskraft och lönsamhet.

  • Lager 157

  • Lyko

  • Mio

Årets köpupplevelse

Oavsett om den är fysisk eller digital, är kundens upplevelse viktig, ofta avgörande. Årets köpupplevelse hyllar företag som sömlöst, smidigt och engagerande, lyckas kombinera ett positivt bemötande med inspiration och en upplevelse av att vara en del av en större gemenskap.

  • Lyko

  • Normal

  • Naturkompaniet

Årets Ledare

Motiverade medarbetare som trivs på jobbet och har en bra arbetsmiljö genereras ofta av en bra ledare. Årets ledare kan konsten att jobba i team, få fram det bästa ur varje individ och på så sätt framgångsrikt bidra till företagets framgångar, lönsamhet och resultat.

  • Monica Magnusson, vd, Apotek Hjärtat

  • Sofie Klingberg, vd, Maxi ICA Stormarknad, Kungälv

  • Susanne Ehnbåge, vd, Lindex

Årets butikssäljare

Kundens upplevelse och butikens resultat och utveckling är aldrig bättre än de individuella insatserna från personalen. Priset Årets butikssäljare har skapats för att främja enskilda insatser som ger resultat för företaget och för att lyfta fram goda föredömen inom branschen.

  • Alexander Ekström, Kjell & Company, Ringvägen, Stockholm

  • Harriet Kyolaba Johansson, BLANK The Hub, Helsingborg

  • Johanna Eriksson, Akademibokhandeln, Borås City

sponsorer-retail-awards-2024.jpg

Retail Awards 2024 äger rum den 2 oktober på Berns i Stockholm. Eventet sponsras av Trygg-Hansa, PostNord, Svea Bank, Juni, Impact.com, Nets och ICA Paket. För mer information och biljettköp, besök Retail Awards hemsida.

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
retail-awards-2024.jpg

Hela listan: Finalisterna i Retail Awards 2024!

NyhetBranschgalan Retail Awards 2024 genomförs på Berns Salonger den 2 oktober. Nu kan vi presentera finalisterna i alla kategorier.
nordic-retail-summit-2024-(169)-(5).jpg

Systemhotande brottslighet - Vad gör vi?

NyhetNär brottsligheten blir systemhotande - vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?
nordic-retail-summit-2024-(169)-(2)-1723816428.jpg

Möt keynote-talarna på Nordic Retail Summit 2024

NyhetFinansminister Elisabeth Svantesson inleder Nordic Retail Summit 2024. Nu kan vi också presentera en dynamisk grupp av keynote-talare.
tvattmaskiner.jpg

Right to Repair har trätt i kraft - vad innebär det?

NyhetDen 30 juli trädde EU-direktivet om främjande av reparation av varor i kraft. Vi har samlat informationen som är bra att känna till.
marthyn-sko-uno.jpg

Medlem i Svensk Handel - en självklarhet för Sko-Uno

NyhetStöd, trygghet och rådgivning. Att vara medlem i Svensk Handel är en självklarhet för Marthyn Inghamn, vd för Sko-Uno.
jorgen-warborn-m.png

Efter EU-valet: Tre frågor till Jörgen Warborn (M)

NyhetHur kommer den nya politiska sammansättningen av Europaparlamentet att påverka den svenska handeln och företagsklimatet i Europa?
eu-och-ai.jpg

EU:s AI-förordning viktig milstolpe

NyhetEU:s AI-förordning är en viktig milstolpe som den första omfattande horisontella rättsliga ramen för reglering av AI-system inom EU.
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.