Hoppa till innehåll

Svensk Handel är stolta över att presentera tre kvinnliga finalister i kategorin Årets ledare, som alla tre bidrar på sina unika sätt till att utveckla och stärka sina företag.

2024-ra-(169)-(7).jpg

Den 2 oktober närmar sig med stormsteg och det är snart dags för årets stora gala Retail Awards på Berns i Stockholm. Det blir en kväll fylld av mingel, nätverkande och inspiration. Här koras vinnarna i flera kategorier. En av kategorierna är Årets ledare och i år kan vi stolt presentera tre kvinnliga finalister som alla på sina unika sätt bidrar till att utveckla och stärka sina företag:

  • Monika Magnusson, vd för Apotek Hjärtat.

  • Susanne Ehnbåge, vd, Lindex.

  • Sofie Klingberg, vd, ICA Maxi Kungälv.

Passa på att säkra dina biljetter redan idag

Kvitto på gemensam framgång

Monika Magnusson, vd för Apotek Hjärtat ser sin finalplats som en bekräftelse på att det arbete hon och hennes team har lagt ner bär frukt.

- Jag är hedrad och ser finalplatsen som ett kvitto på att vi på Hjärtat lyckats skapa framgång, tillsammans! Monikas ledarskap präglas av tillit och positiv feedback. Hon betonar hur viktigt det är att skapa en trygg arbetsmiljö där medarbetarna känner sig sedda.

Jag tror starkt på energin som kommer från positiv feedback och ger gärna beröm så ofta jag kan.
Monika Magnusson
vd, Apotek Hjärtat

Erkännande för hela Lindex

Susanne Ehnbåge, vd på Lindex lyfter finalplatsen som ett erkännande av hela Lindex-teamets arbete.

- Det är jätteroligt att ha blivit nominerad som en av finalisterna till denna fina utmärkelse. För mig handlar det inte om ett personligt erkännande, utan det är ett bevis på det fantastiska engagemang och arbete som alla medarbetare på Lindex lägger ner varje dag. Susannes ledarskapsfilosofi bygger på teamwork och att ge medarbetarna utrymme att ta ansvar och växa.
- Det handlar om att dra nytta av kunskaper och expertiser samt att lära av varandra, förklarar hon.

Personligt driv för ledarskap skapar engagemang och resultat

Sofie Klingberg, vd på ICA Maxi i Kungälv beskriver sin finalplats som en viktig bekräftelse på det arbete hon och hennes team har gjort.

- För mig personligen är det ett kvitto på att jag har lyckats kombinera mitt driv för ledarskap med att skapa resultat och engagemang hos mina medarbetare, säger Sofie och betonar vikten av att våga vara kreativ och tänka utanför boxen.

Jag drivs av att vara kreativ och det är en viktig del av mitt ledarskap. Att våga tänka och testa nytt har varit centralt för att driva butiken framåt.
Sofie Klingberg
vd, ICA Maxi Kungälv

Tre kvinnor i final

Det är unikt att finalisterna i Årets ledare-kategorin i år alla är kvinnor, något som de själva reflekterar över. ”Det gläder mig,” säger Monika, medan Susanne tycker att det visar på den starka kompetens och drivkraft som finns bland kvinnliga ledare. Sofie påpekar hur viktigt det är att fler kvinnor tar plats som ledare och hoppas att detta kan inspirera andra.

Missa inte chansen att vara med och fira dessa framstående ledare och många fler på Retail Awards! Förutom att hylla vinnarna bjuder kvällen på en härlig trerätters middag och fantastiskt uppträdande av Måns Zelmerlöw. Säkra dina biljetter redan idag och upplev en inspirerande kväll fylld av nätverkande och underhållning.

Kategorins kriterier

Kriterierna som juryn utgått ifrån i sitt arbete med att vaska fram de vassaste ledarna i branschen:

Motiverade medarbetare som trivs på jobbet och har en bra arbetsmiljö genereras ofta av en bra ledare. Årets ledare kan konsten att jobba i team, få fram det bästa ur varje individ och på så sätt framgångsrikt bidra till företagets framgångar, lönsamhet och resultat.

Kategorin sponsras av Svensk Handel.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.