Hoppa till innehåll

Ett av tre teman på Nordic Retail Summit: När brottsligheten blir systemhotande - vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?

nordic-retail-summit-2024-(169)-(5).jpg

Nordic Retail Summit sammanför under en dag handelns främsta företrädare, politiker och andra aktörer för att forma och påverka morgondagens handel.

Utifrån årets tre huvudområden fokuserar vi på de mest brännande frågorna som handeln står inför. Behov av näringspolitiska åtgärder diskuteras och insikter formuleras om hur handelns aktörer kan möta den framtid som väntar.

Vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?

Samhället prövas allt hårdare av en allt mer organiserad och sofistikerad brottslighet. Problemen med ökande stölder ur fysiska butiker är både välkända och väldokumenterade. Samtidigt har problemen med cyberbrottslighet och infiltration av kriminella som begår brott från insidan vuxit lavinartat. Sammantaget har den börda som brottsligheten innebär nått sådana nivåer att vi på allvar ser hur brottsutsattheten utgör ett direkt hot mot handelsföretagens existens. Både politiken och väljarna prioriterar trygghetsfrågorna högt. Men räcker det? Och vad behövs egentligen för att vända den negativa trenden i handeln?

Säkra din plats till Nordic Retail Summit 2 oktober och lyssna till:

  • Keynote-talare Johan Olsson, chef för Polismyndighetens Nationella operativa avdelning (NOA)

  • Patrik Berts, Head of Security, Stadium

  • Mikael Damsgaard, riksdagsledamot (M)

  • Nina Jelver, säkerhetschef, Svensk Handel

  • Magnus Wassén, ICA-handlare, ICA Nära Norrviken Sollentuna

  • Elin Ryrfeldt, CISO, Axfood

  • Therese Naess, chef NCSC, Nationellt cybersäkerhetscenter

  • Albin Zuccato, Chief Information Security Officer, ICA-gruppen

  • Marie Enhörning, näringspolitisk expert, Svensk Handel

Köp din biljett här

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
retail-awards-2024.jpg

Hela listan: Finalisterna i Retail Awards 2024!

NyhetBranschgalan Retail Awards 2024 genomförs på Berns Salonger den 2 oktober. Nu kan vi presentera finalisterna i alla kategorier.
nordic-retail-summit-2024-(169)-(5).jpg

Systemhotande brottslighet - Vad gör vi?

NyhetNär brottsligheten blir systemhotande - vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?
nordic-retail-summit-2024-(169)-(2)-1723816428.jpg

Möt keynote-talarna på Nordic Retail Summit 2024

NyhetFinansminister Elisabeth Svantesson inleder Nordic Retail Summit 2024. Nu kan vi också presentera en dynamisk grupp av keynote-talare.
tvattmaskiner.jpg

Right to Repair har trätt i kraft - vad innebär det?

NyhetDen 30 juli trädde EU-direktivet om främjande av reparation av varor i kraft. Vi har samlat informationen som är bra att känna till.
marthyn-sko-uno.jpg

Medlem i Svensk Handel - en självklarhet för Sko-Uno

NyhetStöd, trygghet och rådgivning. Att vara medlem i Svensk Handel är en självklarhet för Marthyn Inghamn, vd för Sko-Uno.
jorgen-warborn-m.png

Efter EU-valet: Tre frågor till Jörgen Warborn (M)

NyhetHur kommer den nya politiska sammansättningen av Europaparlamentet att påverka den svenska handeln och företagsklimatet i Europa?
eu-och-ai.jpg

EU:s AI-förordning viktig milstolpe

NyhetEU:s AI-förordning är en viktig milstolpe som den första omfattande horisontella rättsliga ramen för reglering av AI-system inom EU.
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.