Hoppa till innehåll

Hållbarhet ett av tre teman på Nordic Retail Summit 2 oktober.

nrs-hallbarhet-tema-2024.jpg
Eva Karlsson, Houdini, Kristofer Tonström, Clas Ohlson, Amanda Jackson, PostNord, Magnus Nikkarinen, Svensk Handel

Nordic Retail Summit sammanför under en dag handelns främsta företrädare, politiker och andra aktörer för att forma och påverka morgondagens handel.

Utifrån årets tre huvudområden fokuserar vi på de mest brännande frågorna som handeln står inför. Behov av näringspolitiska åtgärder diskuteras och insikter formuleras om hur handelns aktörer kan möta den framtid som väntar.

Hur kan omställningen underlättas istället för undergrävas?

I stort sett inga svenska handelsföretag ifrågasätter behovet av att ställa om till en mer hållbar och klimatsmart handel. Många företag ligger tvärtom i framkant – även i global konkurrens. Frågan är inte längre om omställningen ska ske, utan hur snabbt och exakt på vilket sätt.

Men med ett femtiotal nya lagstiftningar enbart på EU-nivå och lång svensk tradition av att överimplementera allt som kommer från Bryssel finns en befogad oro bland svenska handelsföretag för att dränkas i en flodvåg av ny hållbarhetslagstiftning. Lagstiftning kan ibland vara nödvändig. Men det är också ett trubbigt instrument som ofta får svåröverblickbara, ibland direkt kontraproduktiva konsekvenser. Har politiken fullt ut förstått kraften i den omställning som redan pågår? Och hur kan nya regelverk utformas på ett sätt som underlättar omställningen snarare än att undergräva den?

Säkra din plats till Nordic Retail Summit 2 oktober och lyssna till:

  • Keynote-talare Eva Karlsson, CEO Houdini Sportswear

  • Amanda Jackson, Head of Sustainability, PostNord

  • Kristofer Tonström, President & CEO, Clas Ohlson

  • Magnus Nikkarinen, hållbarhetsansvarig, Svensk Handel

Nordic Retail Summit sponsras av PostNord.

Köp din biljett här

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.